Üdvözöljük a

Young Spirit program – Összehozzuk a vállalkozókat és a kutatókat | Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
1718192021
22
23
24252627282930

Young Spirit program – Összehozzuk a vállalkozókat és a kutatókat

Szerző: Szilágyi Katalin | 2018. március 13.

Évek óta megfogalmazódik egyetemi és vállalkozói oldalról is az igény a kapcsolatok szorosabbá tételére, a vállalkozói problémák gyorsabb, hatékonyabb megoldására. Ebben kíván segíteni az öt megyében - Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar- működő kereskedelmi és iparkamara által elindított kezdeményezés, a Young Spirit. Az együttműködés  célja, hogy az innovatív cégek kutatás-fejlesztési igényeinek megvalósítása érdekében elinduljon egy valós együttműködés a kutatói szférával.

 

Kiknek szól? A Young Spirit az öt területi kereskedelmi és iparkamara területén tevékenykedő vállalkozásvezetőket és fiatal kutatókat szólítja meg.Mi a cél? A Young Spirit célja kamarai és egyetemi, kutatóintézeti háttérrel egy rendezvénysorozat elindítása, amelynek keretében az öt megyeszékhelyen az ország fiatal kutatóinak és az innovatív vállalkozások vezetőinek szakmai találkozója megvalósul. A rendezvénysorozat elsősorban a vállalkozóknál megjelenő, a piac által generált vagy azt célzó fejlesztési igények és a kutatói tudás, mint ajánlati oldal egymásra találását teszi lehetővé.Hogyan valósul meg?Első lépésben felmérjük, hogy a cégeknél milyen kutatás-fejlesztési igények jelentkeznek – ez a keresleti oldal. Ennek feltérképezésére egy kérdőív segítségével kerül sor, melyet minden cégvezető, fejlesztő a saját vállalkozása kutatás-fejlesztési igényeinek ismeretében tölt ki.Második lépésben az együttműködő kamarák megkeresik azokat a fiatal kutatókat, akik képesek a felmerült igények teljesítésére – ők képviselik a kínálati oldalt.A harmadik lépésben országos rendezvényeken lesz lehetőség a keresleti és kínálati oldal személyes találkozására. Megyénként 10-10 vállalkozás és kutató - összesen 100 fő - részvétele a cél. Az első rendezvényre 2018. május 31-én Pécsett kerül sor.

 

A vállalkozói kutatás-fejlesztési igényeket felmérő űrlap a csatolt linken érhető el, melynek kitöltését április 16-ig várjuk

 

A program Csongrád megyei koordinátora Szilágyi Katalin innovációs munkatárs, elérhetősége: szilagyi.katalin@csmkik.hu.

 

Kapcsolódó anyagok: